12 مورد از خواص انجیر سیاه برای سلامتی
به گزارش وبلاگ ماشین، در مورد خواص انجیر سیاه و تاثیر آن روی سلامت بدن چه می دانید؟ این میوه می تواند به درمان برخی از امراض از جمله زخم معده، فشار خون، سنگ کلیه و اضافه وزن کمک کند. در ادامه به بررسی خواص انجیر سیاه می پردازیم و البته در انتها مضرات مصرف بیش از حد آن را هم مرور می کنیم. با ما همراه باشید.
خواص انجیر سیاه
1. کنترل فشار خون
به دلیل این که انجیر سیاه حاوی پتاسیم و پکتین است، به کنترل فشار خون کمک می کند. آنچه باعث ابتلا به فشار خون می گردد، وجود سدیم در بدن است. اما پتاسیم انجیر سیاه، سدیم را خنثی می کند. این میوه با کنترل فشار خون، احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را تا حد زیادی کاهش می دهد. از دیگر خواص انجیر سیاه درمان عروق کرونر است. در انجیر سیاه عناصری همچون فنول، امگا 3 و امگا 6 موجود است که به درمان بیماری عروق کرونر کمک می کنند.
بیشتر بدانید: راه های پایین آوردن فشار خون
2. کاهش کلسترول
همانطور که گفتیم این میوه حاوی اندازهی زیادی پکتین (نوعی فیبر محلول) است. به همین دلیل زمانی که وارد دستگاه گوارش می گردد، توده های اضافی کلسترول را با خود به سمت انتهای روده بزرگ می برد. به این ترتیب می تواند در خروج کلسترول اضافه از بدن کمک کند.
3. کاهش وزن
باورتان می گردد که یکی از خواص انجیر سیاه کاهش وزن باشد؟ البته از قلم نیاندازید که در مصرف آن نباید زیاده روی کنید؛ زیرا در این صورت جواب عکس می گیرید و کالری زیاد در آن منجر به افزایش وزن می گردد.
این میوه حاوی فیبر است که باعث احساس سیری می گردد. از سوی دیگر با بهبود عملکرد روده، باعث خروج مواد زائد از بدن می گردد. در حالی که اگر همین مواد زائد از جمله کلسترول در بدن باقی بمانند، باعث چاقی می شوند.
4. درمان یبوست
یکی از مهم ترین خواص انجیر سیاه بهبود سلامت سیستم گوارش و درمان یبوست است. یبوست که به دلیل خشکی روده ها و عملکرد بد معده رخ می دهد، با مصرف انجیر سیاه بهبود می یابد. این میوه یک نوع ملین طبیعی به تعداد می رود که باعث نرمی روده ها می گردد. در عین حال انجیر سیاه حاوی اندازهی زیادی پروبیوتیک است. این ماده به حفظ باکتری های مفید روده کمک می کند. اما در حالت یبوست، به دلیل خروج پرفشار مواد زائد، این باکتری ها از بین می رود.
5. پیشگیری از سرطان
اگر می خواهید از سرطان در امان بمانید، در طی روز چند عدد انجیر سیاه میل کنید. زیرا فیبر موجود در آن از بروز سرطان (بخصوص سرطان دستگاه گوارش) جلوگیری می کند. همچنین در پیشگیری از سرطان سینه موثر است. اگر بانوان پس از دوره یائسگی انجیر سیاه مصرف کنند، از ابتلا به سرطان سینه در امان می مانند.
6. مبارزه با دیابت
به دلیل اینکه انجیر سیاه حاوی پتاسیم است، می تواند اندازه قند اضافه خون را درمان کند. همچنین باعث کاهش انسولین برای بیماران دیابتی می گردد. افزایش انسولین، باعث افت شدید قند خون می گردد و خطر سکته مغزی را در پی دارد. در صورتی که انسولین کاهش یابد، قندخون افزایش خواهد یافت.
7. جلوگیری از پوکی استخوان
این میوه حاوی اندازه زیادی کلسیم است که باعث استحکام استخوان ها می گردد. از سوی دیگر در این میوه اندازه زیادی فسفر وجود دارد. این ماده باعث رشد مجدد استخوان و تشکیل بافت آن می گردد. به همین دلیل متخصصان، مصرف انجیر سیاه را برای بچه ها و افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند، توصیه می کنند.
8. درمان بیماری های مقاربتی
تسکین بیماری های آمیزشی یکی دیگر از خواص انجیر سیاه محسوب می گردد. هندی ها از دیرباز برای درمان بیماری های مقاربتی، از این میوه پماد می ساختند. انجیر سیاه می تواند به درمان اختلالات جنسی از جمله اختلال نعوظ، ضعف بنیه و ناباروری کمک کند. این میوه حاوی اندازه زیادی مواد معدنی و ویتامین است که به افزایش انرژی و بنیه کمک می کند.
9. دفع سنگ کلیه
اگر انجیر سیاه مصرف کنید، از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کند. اما اگر به سنگ کلیه (سینگ های ریز) مبتلا شده اید، باید هر روز 6 عدد انجیر سیاه را به مدت 10 دقیقه در یک فنجان آب بجوشانید و میل کنید. تکرار این کار به دفع سنگ کلیه کمک می کند.
10. جلوگیری از دفع کلسیم
مصرف انجیر سیاه از دفع کلسیم از بدن جلوگیری می کند. با مصرف بیش از اندازه نمک، سدیم موجود در آن باعث دفع کلسیم از راه ادرار می گردد. در حالی که انجیر سیاه حاوی اندازه زیادی پتاسیم است که سدیم را خنثی و اسید اوریک را دفع می کند.
11. حفظ رطوبت و زیبایی پوست
اسیدهای چرب امگا 3 موجود در این میوه باعث حفظ سلامت و رطوبت پوست می گردد. اگر مدت زیادی است به خشکی لب مبتلا شده اید، پوره انجیر سیاه را روی لب های خود بگذارید.
همچنین انجیر سیاه باعث بهبود بیماری های پوستی از جمله جوش، کورک، دمل و التهاب می گردد. این میوه با کمک به دفع مواد زائد از بدن، باعث پاکسازی کبد و در نتیجه زیبایی پوست می گردد.
12. بهبود زخم معده
یکی دیگر از خواص انجیر سیاه درمان زخم معده است. البته برای اینکه تاثیر آن را در کوتاه مدت مشاهده کنید، باید انجیر سیاه را له و با اندازه مساوی عسل طبیعی مخلوط کنید.
تفاوت خواص انجیر سیاه با انجیر سفید
دو نوع انجیر در بازار موجود است که یک نوع آن به رنگ سفید یا زرد و دیگری به رنگ سیاه است. از نظر خاصیت و اندازه مواد مغذی، هر دو نوع انجیر سیاه و سفید حاوی اندازه زیادی کالری، قند، املاح معدنی و انواع ویتامین هستند. اما انجیر سیاه به دلیل اینکه حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است، خاصیت ضدسرطانی دارد. همچنین تاثیر انجیر سیاه بر روی بهبود زخم و کمک به سیستم ایمنی بدن نسبت به نوع سفید آن، بیشتر است.
نکات پایانی
زیاده روی در هیچ ماده غذایی توصیه نمی گردد. زیاده روی در مصرف انجیر سیاه هم با تمامی خواصی که دارد، باعث ابتلا به اسهال و نفخ شکم خواهد شد. همچنین مصرف زیاد این میوه باعث آسیب به معده و چشم می گردد. این میوه طبع گرمی دارد. به همین دلیل افراد گرم مزاج بهتر است از خوردن بیش از حد آن خودداری کنند. مصرف زیاد انجیرسیاه به دلیل قند فراوان موجود در آن، به بیماران دیابتی هم توصیه نمی گردد.
منبع: مجله انگیزه