طرز تهیه قاتق گوشت
به گزارش وبلاگ ماشین، قاتق گوشت یکی از خوراک های بسیار قدیمی است که در اطراف کرمان تهیه می گردد. این غذا مانند فلافل است که با گوشت ترکیب شده است. در تهیه اصلی این غذا مواد اصلی را باید در هاون های بزرگ سنگی آنقدر کوبید تا حسابی حالت چسبندگی پیدا نمایند و طعم هایشان با هم ترکیب گردد. اما از آنجا که هاون سنگی بزرگ در دسترس همه نیست و این روزها کمتر کسی جان نخود و گوشت خام کوبیدن را دارد. می توانید به غذاسازتان اکتفا کنید و این خوراک خوشمزه کرمانی را هم تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه قاتق گوشت
- نخود نصف پیمانه
- پیاز دو عدد
- چهار زیره (زیره سیاه، زیره سبز، بادیان رومی و تخم شبت) یک قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- روغن مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
- سیب زمینی مکعبی خرد شده یک عدد
- رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری
- ترخون خشک سه قاشق سوپ خوری
- گوشت چرخ نموده 250 گرم
طرز تهیه قاتق گوشت
مرحله اول
نخود خیس و آبکش شده را همراه یک عدد پیاز چهار قاچ شده در غذا ساز بریزید و هم بزنید تا به شکل بلغور در آید. گوشت چرخ نموده را همراه چهار زیره و کمی نمک ورز دهید، سپس نیمی از زردچوبه و مقداری فلفل سیاه را به آن بیفزایید و با دست ورز دهید تا کاملا چسبندگی پیدا نمایند.
مرحله دوم
از مایه آماده شده به مقدار های کوچک بردارید و در دست به شکل شامی فرم دهید. شامی ها را در ظرفی بچینید و کنار هم بگذارید.
مرحله سوم
پیاز دیگر را به صورت خلالی نازک خرد نموده و در قابلمه ای حاوی مقداری روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف گردد. سیب زمینی را همراه بقیه زردچوبه کمی نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید و تفت دهید تا سیب زمینی طلایی رنگ گردد.
رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی کمی روغن، تفت دهید تا خوش رنگ گردد، سپس آن را همراه یک لیتر آب به قابلمه حاوی سیب زمینی بیفزایید. حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید.
مرحله چهارم
کوفته ها را به آرامی و یکی یکی در آب در حال جوش بیندازید. پس از 10 دقیقه حرارت را ملایم نموده و در قابلمه را بگذارید (توجه داشته باشید هنگام پخت، آب باید روی شامی ها را بگیرد تا کاملا مغز پخت شوند) زمانی که سس به یک سوم رسید. ترخون را به آن بیفزایید و پس از 3 دقیقه، قاتق گوشت را همراه آب آن در ظرف مورد نظر بریزید و همراه نان سرو کنید.
منبع: کتاب کاله