با غذاساز چه کارهایی می توان کرد؟
به گزارش وبلاگ ماشین، خبرنگاران | سرویس آشپزی - غذاساز یکی از پرکاربردترین وسایل آشپزخانه است که در تهیه انواع غذا، دسر و پیش غذا یاری قابل توجهی به شما می نماید. این وسیله می تواند جایگزین خیلی از وسایل آشپزخانه مانند مخلوط کن، همزن و آبمیوه گیری را بگیرد. اما شاید سوال خیلی از شما این باشد که با غذاساز چه کارهایی می توان کرد؟ ما در این مطلب سعی کردیم کاربرد های مهم این وسیله و طرز شستشوی آن را ارائه دهیم؛ با ما همراه باشید.
تعریف غذاساز
غذاساز (Food Processor) در واقع نوعی مخلوط کن برقی است که از سال 1973 به بازار آمریکا معرفی گردید و امروزه یکی از پرکاربردترین وسایل برقی موجود در آشپزخانه است که در تهیه غذا ها و دسر های زیادی کاربرد دارد. این وسیله برای له کردن، پوره کردن، خرد کردن، ورقه کردن، آسیاب کردن و مخلوط کردن مواد غذایی بدون افزودن مایعات به آن ها، استفاده می گردد. دستگاه غذاساز با دارا بودن چند تیغه برای خرد کردن و رنده کردن انواع سبزیجات، پوره کردن انواع میوه ها و هم زدن مواد مختلف به کار می رود. در حالی که مخلوط کن فقط یک تیغه دارد و برای پوره کردن مواد دارای بافت نرم که درصد زیادی مایع دارند، به کار می رود، غذاساز با داشتن تیغه های مختلف، قابلیت له کردن مواد سفت و بدون آب را نیز در کم ترین زمان ممکن داراست.
با غذاساز چه کارهایی می توان کرد؟
1. دریافت کره از مغز ها
با استفاده از غذاساز می توانید از انواع مغزها، کره بگیرید، کافی است 2 پیمانه از مغز هایی که قابلیت کره گیری دارند، مانند تخم آفتابگردان و گردو را با 2 قاشق غذاخوری شکر یا عسل در غذاساز ریخته، دکمه مخلوط را بزنید و 5 دقیقه صبر کنید تا کره آماده گردد. کره بادام زمینی از جمله کره هایی بوده که می توانید به سرعت آن را در آشپرخانه تهیه کنید.
2. خرد کردن گوشت مرغ و ماهی
برای درست کردن سالاد الویه، می توانید مرغ و سبزیجات پخته را در غذاساز میکس کنید. کتلت ماهی از جمله غذا هایی بوده که برای تهیه خمیر آن به غذاساز احتیاج دارید و با استفاده از این دستگاه می توانید در زمان کوتاهی غذایی با کیفیت بالا درست کنید.
3. تهیه انواع کوفته و همبرگر
برای تهیه غذا هایی مانند کوفته تبریزی، کوفته برنجی، کوفته ریزه، همبرگر گوشت و همبرگر مرغ احتیاجی به چرخ کردن گوشت، رنده کردن پیاز و کوبیدن مواد نیست. با ریختن مواد کوفته یا همبرگر در غذاساز، به راحتی و در مدت زمان کوتاهی می توانید یک خمیر منسجم و چسبناک به دست آورید.
4. تهیه فلافل، انواع کوکو و کتلت
برای تهیه فلافل می توانید نخود خیس نموده، سیب زمینی، سیر و سایر مواد مورد احتیاج را در غذاساز میکس نموده و در کمتر از یک دقیقه خمیری با کیفیت به دست آورید. با غذاساز می توانید گوشت و سبزیجات مورد احتیاج برای تهیه انواع کوکو و کتلت را در کمترین زمان ممکن خرد کنید و یک مایه یکدست و با قوام به دست آورید.
بیشتر بدانید: طرز تهیه کوکوی حبوبات خوشمزه
5. خرد کردن سبزیجات به شکل دلخواه
دستگاه غذاساز با داشتن تیغه های مختلف قابلیت خرد کردن انواع سبزیجات به شکل های متنوع را دارد. برای تهیه سالاد شیرازی یا سالاد فصل می توانید در زمان کوتاهی خیار، گوجه فرنگی، پیاز، کاهو و کلم را به شکل نگینی خرد کنید. برای خرد کردن سبزیجات مورد احتیاج برای تهیه ترشی، خرد کردن سیب زمینی به شکل خلالی یا حلقه ای، خرد کردن سبزیجاتی مانند لوبیا سبز و هویج به صورت نگینی و خرد کردن سبزی قورمه سبزی می توانید از تیغه مخصوص غذاساز استفاده نموده و به راحتی ترشی، خورش یا سوپ مورد علاقه خود را تهیه کنید.
6. تهیه انواع کیک و شیرینی
به جای همزن می توانید مواد مورد احتیاج برای تهیه کیک و شیرینی را در غذاساز ترکیب نموده و یک مایه کیک و شیرینی با کیفیت بالا به دست آورید.
7. تهیه انواع دسر
به راحتی می توانید انواع شکلات، کره و میوه را در غذاساز میکس نموده و دسر های خوشمزه ای مانند بستنی را با آن درست کنید.
8. خرد کردن انواع مغز ها
برای درست کردن یک خورشت فسنجان جا افتاده و مجلسی احتیاجمند پودر مغز گردو هستید. با استفاده از غذاساز به راحتی می توانید انواع مغز ها مانند گردو، بادام و پسته را در عرض چند ثانیه خرد کنید و در تهیه سالاد ها و دسر ها به کار برید.
9. پوره کردن انواع میوه
یکی از کاربرد های پوره میوه جات، تهیه لواشک خانگی است. میوه های مختلف را می توانید حتی بدون پختن و با استفاده از غذاساز کاملا له نموده و با خمیر حاصل از میوه، لواشک درست کنید.
10. تهیه انواع سس
تهیه یک سس مایونز، سس خردل یا سس گوجه فرنگی خوشمزه خانگی احتیاج به ترکیب مواد مختلفی دارد که با استفاده از غذاساز، به سادگی و در کم ترین زمان امکان پذیر است.
نکات تمیز کردن و نگهداری از غذاساز
- پس از اتمام کار، تیغه را خارج کنید و ظرف غذاساز را از موتور جدا کنید.
- تیغه را با استفاده از مایع ظرفشویی و اسفنج بشوئید، آبکشی کنید و فورا با یک حوله تمیز خشک کنید؛ به طوری که هیچ گونه رطوبتی روی آن باقی نماند. (باقی ماندن رطوبت روی تیغه علاوه بر کند شدن تیغه، باعث زنگ زدگی آن می گردد، بنابراین پس از اتمام کار، بلافاصله تیغه را شسته و خشک کنید.)
- قطعات جداشدنی غذاساز را با استفاده از یک اسفنج و مایع ظرفشویی ملایم بشوئید؛ از سائیدن آن ها با اسکاچ زبر و شویند های قوی خودداری کنید.
- پایه یا موتور غذاساز را با استفاده از یک دستمال مرطوب پاک کزده و از شستن یا ریختن آب روی آن خودداری کنید.
- برای تمیز کردن لکه های سخت، مقداری خمیر جوش شیرین یا مایع ظرفشویی ملایم روی دستمال ریخته و لکه ها را با آن پاک کنید؛ سپس با یک دستمال مرطوب، آن را تمیز کنید.
- پس از شستن و تمیز کردن تمام قطعات غذاساز، آن ها را خشک نموده و سپس روی موتور سوار کنید.
- اگر ظرف غذاساز، بو گرفته، جوش شیرین و آب را به نسبت 1 به 1 مخلوط کنید و در ظرف بریزید. پس از 15-10 دقیقه ظرف را آبکشی کنید تا بوی آن از بین برود.
- با استفاده از یک برس نایلونی، می توانید به راحتی و بدون بریدن دست خود، تیغه ها و لوله ها را تمیز کنید.
بیشتر بدانید: روش صحیح تمیز کردن مخلوط کن برقی
سخن آخر
غذاساز یک مجموعه همه کاره از لوازم آشپزخانه بوده که می تواند برای روز هایی که مهمان دارید یا وقت کافی برای آشپزی ندارید، بسیار یاری کننده باشد. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید. همچنین شما می توانید مقاله طرز تهیه چیپس خانگی ترد و خوشمزه را خوانده و با استفاده از غذاساز یک چیپس عالی در منزل تهیه کنید.
به نظر شما با غذاساز چه کارهایی می توان کرد؟ شما با استفاده از غذاساز چه غذاهایی تهیه می کنید؟ نظرات و تجربیات خود در این زمینه را در بخش ارسال نظر با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.com