طرز تهیه خورشت فسنجان گیلانی

به گزارش وبلاگ ماشین، خورشت فسنجان، غذایی ایرانی-اشرافی است که اصالت گیلانی دارد. این غذا همیشه در فهرست ده غذای برتر تشریفاتی، مناسب برای میهمانی و مجالس قرار داشته. طبع این غذا ،گرم و سرشار از مواد مقوی است. بنابراین اغلب در فصول سرد و برای تقویت قوای جسمانی پخته و میل می گردد. دستورهای مختلفی برای تهیه خورشت فسنجان در کشور وجود دارد که منجر به تنوع طعم و رنگ این غذای لذیذ شده است. اما طرز تهیهٔ آن در تمام رسپی ها مشترک است. فاکتورهای مهمی که غلظت خورشت و مقدار تیرگی رنگ آن را معین می نمایند شامل ادویه های بکار برده شده در دستور پخت خورشت فسنجان، مقدار ادویه های موجود و زمان استفاده از آنها هنگام طبخ است. برای اینکه خورشت خوب جا بیفتد و لعاب عالی داشته باشد، آرام پَز بودن خورشت نیز باید مدنظر قرار گیرد.

طرز تهیه خورشت فسنجان گیلانی

جالب است بدانید سرآشپزهای خلاق، برای متنوع کردن دستور پخت خورشت فسنجان و بعلاوه به روز کردن طعم و رنگ آن، به جای رب انار از رب آلو وحشی، زرشک سیاه کوهی، تمشکی جنگلی، حتی تمبر هندی نیز استفاده می نمایند. تمامی این مواد ترش بودن مزهٔ غذا را تضمین می نماید. اما نکتهٔ مهمی که خورشت فسنجان را از دیگر غذاهای سنتی ایرانی متمایز می نماید، مزه های متفاوت شیرین، ترش و ملس در طرز تهیه فسنجان است. بعلاوه باید گفت این غذا اغلب با گوشت پرندگان تهیه و طبخ می گردد. اما به دلیل در دسترس نبودن این نوع گوشت، در اغلب مواقع از گوشت مرغ یا گوشت چرخ نموده گوسفندی برای طبخ خورشت فسنجان استفاده می نمایند. پس با دستور پخت پایهٔ خورشت فسنجان با ما همراه باشید.

طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ

خورشت فسنجان، با انواع گوشت پرندگان، بره و گوساله پخته می گردد که در اینجا از مواد اولیه زیر به عنوان اصلی ترین مواد خورشت فسنجان استفاده شده است. این مواد برای 4 نفر در نظر گرفته شده اند. اما در صورت دلخواه، با افزودن یا کاستن مواد و بعلاوه استفاده از مواد جایگزینی که در ابتدای مقاله گفته شد، حجم خورشت فسنجان خود را تغییر دهید. لازم به ذکر است، زمان لازم برای پخت خورشت فسنجان حدود 3 ساعت و نیم تخمین زده شده است.

مواد اولیه

  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • مغز گردو 300 گرم
  • سینه یا ران مرغ 4 تکه
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • رب انار 4 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده 1 قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه، دارچین و زردچوبه به اندازه لازم

مراحل پخت خورشت فسنجان با مرغ

در ادامه طرز تهیه خورشت فسنجان مرحله به مرحله آورده شده است. بنابراین اگر قصد دارید این غذای مجذوب کننده را تهیه کنید، این مطلب را تا سرانجام مطال

عه نمایید.

آماده سازی مرغ

  1. مرغ ها را به قطعات دلخواه تقسیم و با ادویه های فوق مزه دار کنید.
  2. برای از بین رفتن بوی بد مرغ، روی مواد را پوشانده و به مواد اجازه دهید به مدت 20 الی 30 دقیقه استراحت کند.
  3. اندازهی روغن در ظرف مورد نظر ریخته و اجازه دهید کاملأ داغ گردد.
  4. سپس قطعات مرغ را در روغن سرخ کنید.
  5. پس از اینکه تمام قطعات به خوبی سرخ شد، آنها را از ظرف خارج کنید.

آماده سازی پیاز و گردو

  1. پیاز را با درجه ریز رنده یا به صورت نگینی خورد کنید.
  2. اندازهی روغن در ظرف مورد نظر ریخته و اجازه دهید کاملأ داغ گردد.
  3. پیازها را در روغن سرخ نموده و ادویه ها را به آن اضافه کنید.
  4. پودر گردو را به پیاز داغ افزوده و به مدت 5 دقیقه تفت دهید.
  5. حال رب انار را به مواد قبل افزوده و مجددأ به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا مزهٔ خامی رب انار از بین برود.

مرحله پایانی

  1. حالا زمانِ افزودن مرغ های سرخ شده به ترکیب مرحلهٔ قبل است.
  2. 4 لیوان آب جوشیده به مواد اضافه کنید و اجازه دهید خورشت با حرارت بسیار ملایم به مدت 3 ساعت بپزد.
  3. در نیم ساعت پایانی، دَم نمودهٔ زعفران و شکر را به خورشت اضافه کنید.
  4. پس از صرف حدود 3 ساعت و نیم، خورشت شما آمادهٔ سِرو است.

ترفند های استادانه خورشت فسنجان اعلاء

  • در مرحلهٔ اول، می توانید از قطعات کامل ران مرغ نیز بهره ببرید تا خورشت فسنجان شکیل تری داشته باشید.
  • در مرحلهٔ اول، توجه داشته باشید هر دو طرف مرغ ها کاملأ سرخ شوند.
  • در مرحلهٔ دوم، بهتر است ادویه ها را پس از طلایی شدن پیازها بهره ببرید تا پیاز داغ خوش رنگ و عطری داشته باشید.
  • در مرحلهٔ دوم، تفت دادن گردوها و رب انار به مدت بیشتر، بسیار اهمیت دارد زیرا موجب تیرگی بیشتر خورشت می گردد.
  • برای اینکه خورشت غلیظ و خوش رنگی داشته باشید می توانید مواد مرحلهٔ دو را آماده کنید، سپس ½ لیوان یخ افزوده و اجازه دهید مواد به روغن بیفتد. (این کار به گردوها شوک می دهد و غلظت مواد را بیشتر می نماید). سپس فرآیند پخت را ادامه دهید.
  • در صورت تمایل می توانید اندازه رب انار و شکر را به اندازهٔ یک قاشق غذاخوری بیشتر کنید.
  • استفاده از مواردی که در ادامه گفته می گردد برای لعاب دار کردن خورشت فسنجان بلامانع است اما دقت داشته باشید به اندازهٔ اندک از مواد بهره ببرید: سیب درختی رنده شده، هویچ رنده شده و آلو بخارا.

جدول ارزش خورشت فسنجان با مرغ

در 100 گرم خورشت فسنجان با مرغ:

کالری :264 کیلوکالری

کربوهیدرات: 7.66 گرم

پروتئین: 12.67 گرم

چربی: 21.72 گرم

آب: 21.83 گرم

فیبر: 2.07 گرم

قند: 4.52 گرم

کلسترول: 71.6 میلی گرم

وجود دارد.

ویتامین A13.32 میکروگرمویتامین B120.06 میلی گرم
ویتامین D0.00 میکروگرمکلسیم21.85 میلی گرم
ویتامین E2.60 میلی گرمآهن1.36 میلی گرم
ویتامین K3.57 میکروگرممنیزیم57.31 میلی گرم
ویتامین C2.17 میلی گرمفسفر176.05 میلی گرم
ویتامین (B1)0.04 میلی گرمپتاسیم255.54 میلی گرم
ویتامین (B2)0.10 میلی گرمسدیم499.57 میلی گرم
نیاسین (B3)1.71 میلی گرمروی1.32 میلی گرم
کولین (B4)11.07میلی گرممس0.38 میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)0.61 میلی گرممنگنز0.99 میلی گرم
ویتامین B60.24 میلی گرمسلنیم9.89 میکروگرم

کلام آخر

خورشت فسنجان، محبوبت ترین خورشت ایرانی چند مزه محسوب می گردد که هر یک از طعم ها در منطقه ها مختلف جغرافیایی خاصی رواج دارند. به عنوان مثال خورشت فسنجان با مرغ (ترش مزه) در استان های شمالی کشور (مخصوصاً استان گیلان) طبخ و سرو می شوند. از آنجایی که دستور پخت غذاهای شمالی بسیار خاص و خوش طعم هستند، طرز تهیه خورشت فسنجان مرغ این مقاله از نوع رسپی های گیلکی است که طرفداران زیادی نیز دارد. بنابراین برای اینکه بتوانید مزه و طعم اصیل خورشت فسنجان گیلانی را در منزل و در کنار عزیزان خود بچشید، پیشنهاد می کنیم حتما طرز تهیه فسنجان فوق را مطالعه فرمائید.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه خورشت فسنجان گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت فسنجان گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید