10 خوراکی موثر برای خداحافظی با افسردگی
به گزارش وبلاگ ماشین، یکی از راه های کاهش اندازه افسردگی حذف گلوتن، لبنیات، کافئین و شکر از رژیم غذایی است. بعلاوه مصرف مواد غذایی تازه، یکی دیگر از روش های تاثیرگذار بر کاهش افسردگی است. همین کار های ساده بر نوع عواطف و احساسات شما تاثیر گذاشته و استرس را کاهش می دهد، در نتیجه روحیه بهتری خواهید داشت.
امروز قصد داریم 10 ماده غذایی که مصرف آن ها تاثیر مثبتی در غلبه بر افسردگی دارند را معرفی کنیم. با شناسایی این مواد غذایی و اضافه کردن آن به برنامه روزانه، می توانید در مدت زمان کوتاهی روحیه خود را تقویت نموده و با افسردگی خداحافظی کنید.
1. برگ های سبز تیره، خط مقدم مبارزه با التهاب
سبزیجات با برگ های تیره، سالم ترین و مغذی ترین مواد غذایی هستند که می توانید مصرف کنید. اسفناج، کلم پیچ، مارچوبه و لوبیا سبز از همین دسته هستند. بعلاوه مصرف پیاز، قارچ، انواع توت ها و حبوبات هم علاوه بر خواص ضد سرطانی و تقویت سیستم ایمنی بدن، تاثیر بسیار زیادی در تقویت روحیه دارند.
10 خوراکی موثر برای خداحافظی با افسردگی10 خوراکی موثر برای خداحافظی با افسردگی
این مواد غذایی از راه های طبیعی، جلوی تغییر شکل توده های سرطانی را می گیرند و بدن را برای مبارزه با آن آماده می نمایند. سبزیجات برگ دار با انواع التهاب ها مبارزه می نمایند و همین موضوع در غلبه بر افسردگی شدید که با التهاب مغزی همراه است، تاثیرگذار است. سبزیجات با برگ های سبز تیره حاوی ویتامین های E، C، A، K و مواد معدنی و مواد شیمیایی مفید برای بدن هستند. با مصرف روزانه آن ها علاوه بر تقویت بدن خود، به جنگ با افسردگی بروید.
2. گردو، غذایی غنی از امگا3
اسید های چرب امگا3 به افزایش روحیه یاری می نمایند و گردو، یکی از غنی ترین منابع آن است. مطالعات متعددی نشان داده اند که اسید های چرب امگا3 از عملکرد مغز پشتیبانی نموده و علائم افسردگی را کاهش می دهند.
یک مطالعه علمی منتشر شده در مجله روانپزشکی انگلیس موضوع جالبی را مطرح نموده است. با اینکه تقریبا 80% از مغز انسان از چربی (لیپیدها) ساخته شده است، اما بخش عمده تحقیقات بیولوژیکی، از ژنتیک تا روانپزشکی، بر روی انتقال دهنده های عصبی متمرکز است.
پاسخ این سوال تعیین کرد که وجود اسید های چرب امگا3 بر عملکرد مغز تاثیر بسیار زیادی دارد و تغییر رژیم غذایی و دوری از آن، که در قرن گذشته بسیار زیاد شده است، باعث افزایش اختلالات روانپزشکی و افزایش مقدار افسردگی شده است.
3. آووکادو، تامین نماینده قدرت مغز
آووکادو حاوی اسید اولئیک است که قدرت مغزی را افزایش می دهد. سه چهارم از چربی آووکادو عمدتا از چربی های تک اشباع نشده بوده و به شکل اسید اولئیک یافت می گردد. یک آووکادوی میانه حاوی 4 گرم پروتئین است و مقدار پروتئین آن بیشتر از هر میوه دیگری است.
بعلاوه این میوه منبع ویتامین K، انواع ویتامین B (B 5, B 9, B 6)، ویتامین C و ویتامین E 12 است. آووکادو قند بسیار کمی دارد و فیبر غذایی زیادی دارد. پس برای تامین سلامت جسم و روح خود، ضروری است مصرف این ماده غذایی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
4. گوجه فرنگی، نابود نماینده افسردگی
گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی از اسیدفولیک و آلفالیپوئیک اسید است که هر دو در غلبه بر افسردگی موثراند. طبق تحقیقاتی که در مجله روانپزشکی و علوم اعصاب منتشر شده است، شیوع کمبود فولات در افراد باعث ابتلای آن ها به افسردگی می گردد.
در بیشتر مطالعات صورت گرفته در آزمایش های حدود یک سوم از بیماران دچار افسردگی کمبود فولات مشاهده شده است. اسید فولیک از تشکیل بیش از حد هموسیستئین جلوگیری می نماید. هموسیستئین فراوری انتقال دهنده های عصبی مهم مثل سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین را محدود می نماید و همین موضوع تاثیر منفی بر روحیه افراد دارد.
اسید آلفالیپوئیک به بدن یاری می نماید گلوکز را به انرژی تبدیل کند و با این کار خلق وخو و انرژی افراد را متعادل می نماید. با توجه به خواص عجیب و قوی گوجه فرنگی، پیشنهاد می کنیم روزانه 1 تا 2 عدد گوجه فرنگی میانه مصرف کنید.
5. قارچ، دشمن قند خون
دو علت مهم وجود دارد که ثابت می نماید قارچ برای سلامت روان مفید است:
1- خواص شیمیایی متفاوتی با انسولین دارد و به کاهش سطح قند خون یاری می نماید.
2- باعث ملایم شدن خلق وخوی شما می گردد.
بعلاوه قارچ خواص پروبیوتیک دارد و باعث تقویت باکتری های سالم روده می گردد. سلول های عصبی روده ها 80 تا 90 درصد از سروتونین بدن را فراوری می نمایند. سروتونین باعث سلامت انتقال دهنده های عصبی می گردد، پس بسیار مهم است که روده سالمی داشته باشیم.
مصرف قارچ باعث افزایش باکتری های مفید در روده می گردد و همین موضوع سلامت روده را تضمین می نماید. با سالم کار کردن اعصاب روده، سروتونین به مقدار کافی فراوری می گردد و در نتیجه دستگاه عصبی سالم تری خواهیم داشت.
6. پیاز، لایه های از آلیوم ضد سرطان
پیاز در تنظیم خلق وخو بسیار موثر است. بعلاوه به علت وجود آلیوم در پیاز و سبزیجات هم خانواده اش مثل سیر، تره فرنگی، پیاز کوهی، موسیر و پیاز بهاره، این ماده غذایی تاثیر بسیار زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد.
اگر به صورت مداوم و منظم سیر و پیاز مصرف کنید، ریسک ابتلا به سرطان دستگاه گوارش را کاهش می دهید. این سبزیجات حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان های ضدالتهابی فلانوئید هستند که باعث ایجاد خاصیت ضدسرطانی می گردد.
قبل تر هم اشاره کردیم که سلامت دستگاه گوارش، مخصوصا روده، در سلامت دستگاه عصبی موثر است و همین موضوع باعث تنظیم خلق وخو و تقویت روحیه می گردد. پس اگر احساس می کنید که با افسردگی درگیر هستید، مصرف سیر و پیاز را از قلم نیاندازید.
7. توت ها، منبع آنتی اکسیدان
ذغال اخته، تمشک، توت فرنگی و توت سیاه بالاترین مقدار آنتی اکسیدان را دارند و مصرف آن ها در صبحانه بسیار توصیه شده است. در مطالعه ای که در مجله پزشکی تغذیه و محیط زیست منتشر شده است، عنوان شده که تعدادی بیمار به مدت 2 سال تحت درمان با آنتی اکسیدان و دارونما قرار داشته اند.
بعد از تمام شدن دوره درمان افرادی که تحت درمان با آنتی اکسیدان بوده اند، در تست افسردگی نمره بسیار پایینی دریافت نموده اند. همین موضوع نشان دهنده تاثیر آنتی اکسیدان بر درمان افسردگی است.
آنتی اکسیدان ها در نقش ترمیم نماینده های DNA ظاهر می شوند، در اطراف سلول های شما قرار می گیرند و از آن ها در برابر ابتلا به سرطان و بیماری های مختلف محافظت می نمایند.
8. سیب، فیبر سرشار از آنتی اکسیدان
مصرف 1 سیب میانه در روز شما را تا مدت ها از مراجعه به روانپزشک بی احتیاج می نماید. البته این به شرطی است که در کنار آن از مواد غذایی مفید دیگری که در این مطلب معرفی کردیم هم بهره ببرید.
سیب ها مانند توت ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند و از اکسیداسیون و التهاب سطح سلول جلوگیری نموده، آسیب های ایجاد شده را ترمیم می نماید. بعلاوه این میوه غنی از فیبر محلول است که نوسانات قند خود را متعادل می نماید. کمی کره بادام زمینی را روی خلال های سیب بزنید و بخورید، این ترکیب سرشار از امگا3 و فیبر است و بهترین میان وعده ای است که می توانید برای افزایش روحیه خود بخورید.
9. دانه های روغنی، منابع کوچک و قوی امگا3
دانه های روغنی مانند تخمه آفتابگردان، جایگزین بسیار مناسبی برای چیپس و تنقلات مضر است. دانه کتان، شاهدانه و دانه چیا غنی از امگا3 هستند و باعث تقویت روحیه می شوند. مصرف این دانه ها نه تنها از مصرف مواد غذایی مضر جلوگیری می نمایند، بلکه چربی موجود در آن ها باعث افزایش جذب مواد مغذی موجود در سبزیجات می گردد. پس برای افزایش روحیه، بهتر است در هر وعده غذایی از دانه های روغنی همراه با سبزیجات بهره ببرید.
10. حبوبات، فیبر های تثبت نماینده روحیه
حبوبات یک ماده غذایی مفید برای قلب است. هرچه بیشتر حبوبات بخورید، بیشتر لبخند می زنید. بعلاوه این ماده غذایی ضد دیابت است و باعث کاهش وزن می گردد.
حبوبات تاثیر مثبتی بر روحیه دارد و در طول مدتی که در معده در حال هضم شدن است، سطح قند خون را در بدن ثابت نگه می دارد. این موضوع در بیماران دیابتی یاری نموده و قند خون آن ها را کاهش می دهد. حبوبات ماده ای نشاسته ای است و وقتی در سالاد استفاده می گردد، تمایل شما برای استفاده از نان و غلات فرآوری شده را کم می نماید.
نوع و مقدار غذای مصرفی شما در روز می تواند تاثیر مستقیمی بر روحیه و خلق وخوی شما داشته باشد. مصرف سبزیجات تازه، حذف کافئین و قند از برنامه غذایی تاثیر مثبتی بر روی شما داشته، به مقدار زیادی افسردگی را کاهش می دهد. پس برای حفظ روحیه و غلبه بر افسردگی برنامه غذایی خود را مرور کنید، مواد مضر را از آن حرف کنید و مواد غذایی تازه و مفید را جایگزین کنید.
منبع: بهترین ها
منبع: فرارو