رژیم های کتو و پالئو بدترین روش کاهش وزن برای محیط زیست

به گزارش وبلاگ ماشین، مطالعه ای که در دانشگاه تولین در نیواورلئان ایالات متحده آمریکا انجام شد، نشان داد این روش های کاهش وزن از نظر کیفیت کلی تغذیه کمترین امتیاز و از نظر انتشار کربن در بالاترین رتبه قرار دارند.

رژیم های کتو و پالئو بدترین روش کاهش وزن برای محیط زیست

دیه گو رز، نویسنده ارشد این مطالعه در بیانیه ای گفت: از آنجا که این رژیم ها بر پایه گوشت قرار دارند، به تاثیر آن ها روی تغییرات اقلیمی مشکوک بودیم. تا به امروز کسی کل این رژیم هایی را که بدون مشورت با متخصص انتخاب می شوند، بر پایه یک چارچوب مشترک با هم مقایسه نکرده بود.

در این مطالعه که در نشریه آمریکایی تغذیه بالینی (Clinical Nutrition) منتشر شد، شش رژیم غذایی محبوب با استفاده از داده های پیمایش ملی بهداشت و تغذیه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها آنالیز شدند. به این صورت که بر اساس شاخص تغذیه سالم فدرال، به این رژیم ها امتیاز دادند و میانگین امتیاز 16 هزار شرکت نماینده ای را که از هریک از رژیم ها پیروی می کردند، محاسبه کردند.

رژیم کتو که گوئینت پالترو، هالی بری و کیم کارداشیان از هواداران سرشناس آن اند، میزان زیادی چربی و میزان اندکی کربوهیدرات دارد. طبق براوردها، این رژیم به ازای هر هزار کالری مصرفی، حدود 2.9 کیلو دی اکسیدکربن فراوری می نماید.

رژیم پالئو که در آن از گوشت، آجیل و سبزیجات استفاده می گردد و مصرف غلات و حبوبات در آن ممنوع است، در رژیم های غذایی پایین ترین امتیاز کیفی را دارد. ردپای کربن آن بالا است و برای هر هزار کالری مصرفی، حدود 2.5 کیلو دی اکسیدکربن فراوری می نماید.

رژیم های وگن [خام گیاهخواری]کمترین ردپای کربن را به جا می گذارند و به ازای هر هزار کالری مصرفی تنها 0.6 کیلو دی اکسیدکربن فراوری می نمایند؛ 25 درصد کمتر از دی اکسیدکربن فراوریی در رژیم کتو.

رژیم غذایی پسکترین (pescatarian) که در آن خوردن گوشت و مرغ غیرمجاز، اما مصرف ماهی مجاز است، بالاترین امتیاز کیفیت تغذیه رژیم های موردآنالیز را به دست آورد و رژیم های غذایی گیاهخواری و وگن در مرتبه بعد از آن قرار گرفتند.

این مطالعه نشان داد که رژیم غذایی همه چیزخواری رایج ترین رژیم غذایی که 86 درصد مردم پیرو آن اند از نظر کیفیت و پایداری امتیاز میانه دارد.

مطالعه ای که با حمایت سازمان ملل متحد انجام و در سال 2021 منتشر شد، نشان داد 34 درصد از انتشار گاز های گلخانه ای ناشی از سیستم فراوری مواد غذایی است. فراوری گوشت گاو 8 تا 10 برابر بیشتر از گوشت مرغ و بیش از 20 برابر بیشتر از فراوری مغز ها و حبوبات به انتشار گاز های گلخانه ای منجر می گردد.

پژوهشگران پیشنهاد می نمایند چنانچه همه چیزخوار ها به رژیم غذایی گیاهخواری روی بیاورند، روزانه 547 میلیون کیلومتر مسافت وسیله نقلیه مسافربری حذف می گردد.

به گفته دیه گو رز، تغییرات اقلیمی یکی از مهم ترین مسائل زمانه ما است و بسیاری از مردم در پی کردن رژیم غذایی بر پایه گیاهان علاقه مندند. این کارشناس اضافه کرد: بر اساس نتایج مطالعه ما، این کار به کاهش ردپای کربن منجر می گردد و به طور کلی سالم تر است. پژوهش های ما نشان می دهد که بدون حذف کامل گوشت از رژیم غذایی نیز می توان برای بهبود سلامت و کاهش ردپای کربن کاری کرد.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرارو

به "رژیم های کتو و پالئو بدترین روش کاهش وزن برای محیط زیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رژیم های کتو و پالئو بدترین روش کاهش وزن برای محیط زیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید