روشی ساده برای داشتن کبدی سالم
به گزارش وبلاگ ماشین، نتایج یک پژوهش نشان می دهد افرادی که از الگوهای غذایی دارای لبنیات و سبزیجات استفاده می نمایند کمتر با خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی روبه رو هستند.
با توجه به افزایش شیوع کبد چرب و حتی مشاهده موارد زیاد بیماری در افرادی که چاق نیستند و هنوز در دوران جوانی هستند شناخت عوامل تغذیه ای مرتبط با کبد چرب ضروری به نظر می آید.
گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پژوهشی الگوهای غذایی ای را که موجب افزایش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی می گردد را شناسایی نموده اند. آن ها در پژوهش خود 244 نفر را مورد مطالعه قرار دادند. نیمی از آن ها در گروه کنترل بودند و نیم دیگر در گروه مداخله.
نتایج این تحقیق نشان داد که از چهار الگوی غذایی عمده که افراد از آن ها پیروی می کردند، دو الگوی غذایی یعنی الگوی غذایی معلول که شامل مصرف شیرینی ها، نان سفید، برنج، بیسکویت و اسنکها بود و بعلاوه الگوی غذایی سنتی که شامل مصرف بیشتر ادویه ها، گوشت قرمز بود با خطر بیشتر کبدچرب غیر الکی مرتبط بودند. برعکس این الگوها، استفاده از الگوی غذایی سبزیجات و لبنیات کمتر با خطر ابتلا به کبد چرب روبه رو بود. یعنی در افرادی که روزانه مصرف میزان بیشتری لبنیات و سبزیجات داشتند خطر کبدچرب غیر الکلی رو به کاهش بود.
منبع: گردشبان