فضاپیمای جونو ، عکس بی نظیری از گانیمد در حال انداختن سایه روی مشتری گرفت
به گزارش وبلاگ ماشین، در عکس زیبایی که در بالا می بینید، هیچ می توانید حدس بزنید که این لکه تاریک بزرگ روی مشتری چیست؟
ممکن است شما به یاد صحنه خاصی از فیلم علمی تخیلی 2010: The Year We Make Contact بیافتید، که در آن یک لکه سیاه در حال رشد در جو مشتری ظاهر می گردد.
اما در عکس واقعی بالا، نقطه تاریک فقط سایه گانیمد - بزرگترین قمر مشتری- است.
درست مانند زمانی که ماه خودمان از بین زمین و خورشید عبور می نماید و خسوف ایجاد می نماید، زمانی که قمر های مشتری از بین این غول گازی و خورشید عبور می نمایند، سایه هایی ایجاد می نمایند.
فضاپیمای جونو ناسا این چشم انداز از مشتری را در طی چهلمین گذرش از کنار این سیاره غول پیکر در 25 فوریه 2022 ثبت کرد.
این تصویر به وسیله دوربین JunoCam گرفته شده و به وسیله دانشمندی به نام توماس توموپولوس پردازش شده است.
JunoCam اطلاعاتش را به صورت عمومی در اختیار دانشمند - شهروندهای جهان قرار می دهد تا آنها بتوانند فیلم های تایم لپس، میزان گیری های جریان باد، الگو های گردش در طوفان های دور قطبی و رعد و برق ها را پردازش دهند و آنالیز نمایند.
برایان سویفت، طرح زیر را با استفاده از داده های JunoCam ایجاد کرد، که هندسه تقریبی این رویداد را نشان می دهد.
در زمانی که این تصویر گرفته شد، فضاپیمای جونو در حدود 71000 کیلومتر بالای مشتری، در عرض جغرافیایی حدود 55 درجه جنوبی و 15 برابر نزدیکتر از گانیمد به مشتری بود بود که در حدود 1.1 میلیون کیلومتری آن می چرخد.
خسوف های کامل به دلایل مختلفی در مشتری نسبت به زمین شایع تر هستند. مشتری دارای چهار قمر بزرگ (معروف به قمرهای گالیله) است که اغلب از بین مشتری و خورشید عبور می نمایند: هفت روز طول می کشد تا گانیمد یک بار گرد مشتری بچرخد. در این مدت اروپا، دو بار؛ و آیو، چهار بار می چرخند و از آنجایی که قمر های مشتری در مداری نزدیک به صفحه مداری مشتری می چرخند، سایه های ماه اغلب بر روی این سیاره قرار می گیرند.
قمر های مشتری و سایه های آن ها حتی با تلسکوپ های آماتوری روی زمین نیز قابل مشاهده است. برای مثال این تصویر به وسیله عکاس نجومی مشهوری به نام جان چاماک گرفته شده است.تمام تصاویر خام JunoCam را در اینجا می توانید ببینید.
منبع: یک پزشک