اکتشافات تاریخ ساز سال 2022؛ از دایناسور غواص تا قدیمی ترین فسیل انسان
به گزارش وبلاگ ماشین، دانشمندان در سال 2022 اکتشافات جالبی در حوزه های باستان شناسی و دیرین شناسی کردند که روشنی بخش تاریخ دنیا بود، اکتشافاتی مانند فسیل دایناسور غواص در مغولستان، قدیمی ترین فسیل انسان در اسپانیا و قدیمی ترین فسیل شکارگر شناخته شده در انگلستان که بعضی از چشمگیرترین این اکتشافات هستند.
وبلاگ ماشین | دایناسور ها در اکتشافات سال 2022 کانون توجه بودند به این دلیل که گونه نو شکارگر و غواص آن ها در مغولستان کشف شد که بدن آیرودینامیک آن ها مشابه پرندگان غواص امروزی از قبیل پنگوئن ها است و قابلیت پرواز ندارد. این فسیل ها، نخستین نمونه شناخته شده یک گونه از دایناسور گوشتخوار غیرپروازی دوپا است که نامش را Natovenator polydontus گذاشته اند؛ به معنای شکارچیان شناگر دندان دار.
به گزارش وبلاگ ماشین ، دانشمندان فسیل دایناسوری را کشف کردند که تصور می نمایند قدمت آن حدود 201 تا 252 میلیون سال پیش در جنوب شرقیِ کشور آفریقایی زیمباوه است. در مقاله منتشرشده پس از آنالیز این فسیل، گزارش شد که این یافته، قدیمی ترین فسیلی است که تا به امروز در آفریقا کشف شده است.
(فسیل یک دایناسور خزنده و آبزی گردن دراز که اکتبر 2022 در کوئینزلند استرالیا کشف شد)
یک فسیل انسان باستانی که قدمت آن 1.4 میلیون سال تخمین زده شد هم در حفاری های باستان شناسی سایت آتاپوئِرکا نزدیک شهر برگوس در شمال اسپانیا کشف شد. کارشناسان استدلال کردند این فسیل، قدیمی ترین فسیل انسانی است که در قاره اروپا کشف شده است.
(قدیمی ترین فسیل انسان که بخشی از استخوان چهره است)
قدیمی ترین فسیل شکارچی
(فسیل نخستین حیوان شکارچی که در لستر کشف شد و نامش را به افتخار سِر دیوید آتنبرو Auroralumina attenboroughii گذاشتند.)
دو کشف نو در حفاری های باستان شناسی در انگلستان انجام شد که هر دوی آن ها بقایای بزرگ ترین دایناسور خشکی در انگلستان و قدیمی ترین فسیل شکارگر در کشور بودند. در یکی از این سفر های اکتشافی، دیرین شناسان بقایای شکارگری با 10 متر طول و قدمت حدود 125 میلیون سال را یافتند. گزارش شد که استخوان های یافت شده در ساحل جنوب غربی جزیره وایت در انگلستان به یک دایناسور دوپای، صورت کروکدیلیِ شکارگرِ تیغه پُشت تعلق دارد.
بعلاوه اعلام شد فسیل 560 میلیون ساله یافت شده در انگلستان، احتمالاً جدّ گونه های گزنده تباران است که حالا شامل عروس دریایی هم می گردد. این فسیل روشنایی بخش تاریخ 20 میلیون ساله شکارگران است و در عین حال، تصور می گردد این فسیلِ 20 سانتی متری نخستین نمونه یک ارگانیسم با اسکلت واقعی است.
از سوی دیگر، در کشور آرژانتین، دیرین شناسان یک گونه دایناسور بدون دست را کشف کردند که قبلاً شناخته شده بود. نام گونه نو را Guemesia ochoai گذاشتند. دیرین شناسان اشاره کردند جمجمه این دایناسورِ بدون دست کاملاً کوچک است و این دایناسور در نوع خودش در شمال غربی آرژانتین تک است.
مجسمه های 2300 ساله توسکان
سال جاری در توسکانی ایتالیا هم 24 مجسمه برنز باستانیِ 2300 ساله کشف شدند. مجسمه ها حین حفاری ها در سان کاسچیانو دی بانی کشف شدند؛ جایی که چشمه های آب گرم کاملاً رایج هستند. گزارش شد مجسمه ها به لطف گل و لایِ ته چشمه هایی که در آن ها یافت شدند، بسیار عالی حفظ شده اند. مجسمه ها به دوره بین قرن دوم پیش از میلاد و قرن نخست پس از میلاد تعلق دارند. به این نکته نیز اشاره شد که میان آثار پیدا شده، مجسمه های بعضی از خدایان و امپراتوران اسطوره های یونان و روم هم وجود داشته است.
نخستین مدرک قطع عضو بدن
یکی از اکتشافات دیگر دنیای علم که نوری بر تاریخ افشاند در جزیره بوُرنِئو در جنوب آسیا رخ داد. در نتیجه آنالیز های اجرا شده روی بقایای جمع آوری شده از دندان و محیط پیرامون اسکلتی که در این جزیره کشف شد، معین شد اسکلت 31000 سال قدمت دارد و یکی از پا های آن قطع شده است. بنا به گزارش دانشمندان، این پای بریده شاید نخستین نمونه قطع عضو در تاریخ بشر باشد. این نتیجه گیری متاثر از شکل بُرش بوده است.
کشتی های شکسته و خدایان
کشتی های شکسته چوبی متعلق به دهه 1800 در نتیجه فرسایش ساحلی در ایالات متحده در فلوریدا پیدا شدند. گزارش شد بخشی از کشتی که تخمین می زنند 25 تا 30 متر میزان آن باشد به قرن نوزدهم تعلق دارد و چیزی حدود 200 سال زیر ماسه ها بوده است تا اینکه پس از فرسایش ساحلی ناشی از گردباد ایان و نیکول به سطح آمده است.
ضمناً، در شبه جزیره سینا در مصر نیز بقایای معبدی متعلق به امپراتوری روم که بین سال های 30 پیش از میلاد و 395 پس از میلاد حکمرانی می کرد کشف شد. در نتیجه کوشش باستان شناسان مصری، بقایای معبدی متعلق به زئوس کاسیوس که در دوران رومی به عنوان خدا پذیرفته شده بود هم کشف شد.
منبع: dailysabah
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: فرادید