بهبود یک سرطان مردانه تنها با رعایت رژیم غذایی گیاهی
به گزارش وبلاگ ماشین، یک مطالعه تازه نشان می دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری یاری کند.
به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه پیشرفته آن، یکی از نگرانی های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آن ها است.
لیو می گوید: یافته های تازه پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع ترین سرطانی که مردان با آن روبرو هستند، یاری می نماید. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری های مزمن نیز مؤثر است.
همچین میوه ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی اکسیدان ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می بخشد و التهاب را کاهش می دهد.
رژیم های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می دهند. علاوه بر این، رژیم های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.
داده های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع آوری اطلاعات پزشکی بیش از 2000 مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین اندازه سبزیجات و میوه ها را گنجانده اند، در مقایسه با مردانی که کمترین اندازه سبزیجات را مصرف نموده اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.
لازم به ذکر است که متغیرهایی، چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.
رژیم های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می دهد رژیم های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم تر هستند و می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند.
دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، به همین دلیل می گوید که اگرچه یافته های فوق امیدوارنماینده هستند، اما نمی توانند ثابت نمایند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می گردد؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می گوید: توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری ها دور باشند؛ ورزش نمایند، سیگار نکشند، غذا های سالم و مفید مصرف نمایند و استرس خود را کنترل نمایند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می دهد.
منبع: فرارو