نمایشگاه بین المللی مرگ در نمک در ایران و آلمان

به گزارش وبلاگ ماشین، تهران (پانا)-مدیر گروه پژوهشی حفاظت و بازسازی اشیاء پژوهشکده میراث فرهنگی از برگزاری نمایشگاه بین المللی مرگ در نمک در ایران و آلمان اطلاع داد.

نمایشگاه بین المللی مرگ در نمک در ایران و آلمان

به گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، شهرزاد امین شیرازی نژاد با اعلام این خبر به همکاری های این پژوهشکده در حوزه مطالعات علمی و پژوهشی با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان از ابتدای کشف اولین مرد نمکی اشاره نمود و گفت: در این راستا مطالعات اولیه بر روی بقایای مرد نمکی شماره 1 و همچنین آثار و اشیاء به دست آمده با استفاده از روش های مختلف و همکاری متخصصان سایر علوم انجام گرفت.

او با بیان اینکه حاصل این اقدامات به برگزاری همایش بین المللی با موضوع مومیایی های طبیعی در قالب مقالات علمی مختلف در کنفرانس ها و مجلات علمی نیز منعکس و منتشر شد، گفت: در سال های بعد با حضور متخصصان بین المللی، پژوهشگران پژوهشکده حفاظت و بازسازی آثار تاریخی- فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز به عنوان همکاران و مجریان پژوهشی در پروژه های متفاوت مشارکت داشتند.

امین شیرازی نژاد اضافه کرد: مطالعات مربوط به مجموعه ارزشمند اشیاء آلی به دست آمده به خصوص پارچه ها، لباس ها و نیز آثار چرمین، توسط متخصصان ایرانی پژوهشکده حفاظت و بازسازی و محققان سرشناس بین المللی در حال اجرا است.

او با اشاره به این نکته که در حوزه حفاظت و بازسازی از سال 1396 پژوهشکده حفاظت و بازسازی آثار تاریخی فرهنگی، مسئولیت بیشتری بر عهده گرفته است گفت: توان و تخصص متخصصان این پژوهشکده از سوی شرکای بین المللی مورد توجه زیادی نهاده شد به صورتی که علاوه بر مشارکت در سیاستگذاری برای نگهداری و اجرای اقدامات حفاظتی مستمر، این پژوهشکده مسئولیت آماده سازی اشیاء منتخب برای ارایه در نمایشگاه بین المللی مرگ در نمک را عهده دار شد که در دو کشور آلمان و ایران برگزار می گردد.

مدیر گروه پژوهشی حفاظت و بازسازی اشیاء پژوهشکده حفاظت و بازسازی آثار تاریخی- فرهنگی توضیح داد: در نهایت با اتکاء به قابلیت و توان متخصصان داخلی، پروژه پاکسازی بقایای انسانی به دست آمده از معدن نمک چهرآباد با حمایت اقتصادی طرف آلمانی (موزه معدنکاری بوخوم) به این پژوهشکده سپرده شد که در این پروژه پاکسازی بقایای انسانی، روی مردان نمکی موجود در موزه ملی ایران و موزه باستان شناسی زنجان انجام می گردد.

مجری پروژه پاکسازی بقایای انسانی به دست آمده از معدن نمک چهرآباد زنجان گفت: در این پروژه علاوه بر انجام اقدامات ادواری لازم و ارتقاء جلوه بصری به عنوان هدف اصلی، اندازه گیری هایی به منظور معین یک حد اولیه برای پایش ها و سنجش های بعدی نیز انجام می گردد.

او خاطرشنان کرد: در این راستا همچنین با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، صحت چینش قطعات و استخوان های مرد نمکی 2 و 5 نیز آنالیز و مطالعه شد.

امین شیرازی نژاد اضافه کرد: پروژه حفاظت و بازسازی از این مجموعه نفیس و بی نظیر، بستری است برای نشان دادن توانایی ها و قابلیت های متخصصان داخلی کشور و فرصتی خواهد بود تا محققان ایرانی همدوش همتایان بین المللی خود در شناخت بهتر و ارائه ارزش های این مجموعه بی نظیر مشارکت داشته باشند.

او اعلام نمود: به علاوه در اجرای این پروژه برنامه ریزی ها به گونه ای اجرا شده تا تربیت نیروی انسانی و انتقال تجربه به نسل جوان متخصصان و محققان نیز صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری پانا

به "نمایشگاه بین المللی مرگ در نمک در ایران و آلمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نمایشگاه بین المللی مرگ در نمک در ایران و آلمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید