فیدلیتی برقی در راه بازار ایران، خودرو های برقی با چه قیمتی عرضه می شوند؟
به گزارش وبلاگ ماشین، مونتاژکاران داخلی در راستای تقویت محصولات خود در رقابت با خودرو های وارداتی، اقدام به واردات خودرو های برقی کردند. اما قیمت فیدلیتی برقی در بازار چقدر است؟ آیا خودرو های برقی در بازار ایران مورد استقبال قرار می گیرند؟
به گزارش تجارت نیوز، با شروع واردات خودرو به کشور، این مساله مطرح شد: مونتاژکارانی که سال ها سعی داشتند انحصار بازار را در دست بگیرند، در صورت افزایش روند واردات چه برنامه ای برای ادامه حیات خود دارند؟
با نگاهی به اقدامات اخیر آن ها به نظر می رسد خودروسازان خصوصی که مشغول به مونتاژ محصولات چینی هستند، به فکر ارتقای فعالیت خود و آماده سازی با رقابت با خودرو های خارجی افتاده اند.
به همین خاطر، بهمن موتور فیدلیتی برقی را به عنوان اولین خودرو الکتریکی کشور برای انجام تست های فنی به ایران وارد نموده است.
قیمت احتمالی فیدلیتی برقی
حال این پرسش مطرح می گردد که نسخه برقی این خودرو در بازار ایران با چه قیمتی عرضه می گردد؟
عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو، گفت: قیمت نسخه برقی هر خودرو، دو برابر قیمت نسخه بنزینی آن است.
او اضافه کرد: اما دولت ها برای تشویق مردم برای خرید نسخه برقی خودروها، یارانه ای به خودروسازان می دهند که محصولات شان را هم قیمت با نسخه بنزینی عرضه نمایند. اقدامات دیگری نیز در رابطه با تشویق مردم به خرید خودرو های برقی صورت می گیرد، ممنوعیت خرید خودرو به وسیله افرادی که تازه به شهر آمده اند تا 12 سال در شهر های آلوده ای مانند پکن است.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد:، اما در ایران تنها مساله ساخت و واردات خودرو های برقی مطرح است و به سایر مسائل آن توجه نمی گردد.
ورود خودرو های برقی در ایران پیروز نخواهد بود
اما جدای از بحث قیمتی، آیا ایران زیرساخت های لازم را برای عرضه خودرو های برقی در کشور دارد؟
جعفری شرح داد: در حال حاضر دولت هیچ زیرساختی برای عرضه خودرو های برقی به کشور فراهم ننموده است. حضور این خودرو ها در شهر های ایران ملزم به مستقر کردن ایستگاه های زیاد شارژ است. به همین علت، حضور خودرو های برقی در ایران پیروز نخواهد بود.
او ادامه داد: مردم ایران برای سفر معمولا خودرو را انتخاب می نمایند و فاصله بین شهر ها نیز زیاد است. بعلاوه همان طور که اشاره شد، ایستگاه های شارژ نیز در شهر ها و بین شهر ها مستقر نیستند. با وجود چنین شرایطی، مردم حاضر به خرید خودرو برقی با قیمت بالا نیستند. چراکه نمی توانند از این خودرو ها استفاده نمایند.
جعفری تاکید نمود: ایران در مقایسه با کشور های اروپایی وسعت زیادی دارد. به همین علت احتیاج به زیرساخت های اساسی و وسیع تری دارد.
این کارشناس صنعت خودرو اضافه کرد: نبود زیرساخت های ذکرشده است که قیمت خودرو های هیبریدی در بازار آزاد ایران با کاهش قابل توجهی همراه شده است. چراکه پس از سال ها عرضه این مدل خودروها، هنوز جایگاه شارژی در سطح شهر ها دیده نمی گردد و در پارکینگ خانه ها نیز به سختی می توان این خودرو ها را شارژ کرد.
منبع: فرارو