شما چشم مایید؛ یادی از بازیگران سالمند به بهانه روز جهانی سالمند

به گزارش وبلاگ ماشین، روزنامه جام - زینب علیپور تهرانی: یکی از مهم ترین دوران زندگی هر فرد دوران سالمندی است که پس از یک عمر تلاش و تلاش وارد آن می گردد و اوقات فراغت بسیاری دارد و بیشتر زمانش را به استراحت می گذراند. از این رو سازمان ملل یک اکتبر مصادف با 9 مهر را روز جهانی سالمند نامگذاری نموده است.

شما چشم مایید؛ یادی از بازیگران سالمند به بهانه روز جهانی سالمند

نکته مهم تر این که در دین و فرهنگ ما تکریم و احترام به سالمندان نیز توسط بزرگان و علمای دینی بسیار تاکید شده، اما نکته جالب این که در این میان مشاغلی هم وجود دارد که هیچ گاه در دوران سالمندی بازنشسته نمی شوند و همچنان در تمام مقاطع زندگی شان در کوشش و تکاپو هستند.

از جمله حرفه بازیگری که در آن هنرمندان سالمند بسیاری همچنان فعالیت می نمایند. گرچه عده ای هم به نوعی فراموش شده اند و از فیلمنامه ها و نقش هایی که متناسب سن شان است گله مند هستند. بر همین اساس ما همزمان با روز جهانی سالمند سراغ تعدادی از هنرمندان پیشکسوت رفته و نگاهی نیز به آخرین وضعیت بعضی دیگر از پیشکسوتان تلویزیون داشته است.

چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون شو

سعید پیردوست را بیشتر با سریال های مهران مدیری در تلویزیون به یاد داریم. رئیس شرکت در پاورچین و سردار خان در شب های برره از جمله نقش های ماندگار وی هستند. وی در مصاحبه با جام جم در مورد فعالیت های اخیرش بیان نمود: متاسفانه از فروردین سال 98 پیشنهادی نداشتم. البته سریال حکایت های کمال را در نوبت پخش و فیلم آنجا همان ساعت را در نوبت اکران دارم. شاید دلیلش این است که ما پیر شده ایم و فراموشمان نموده اند.

به قول حافظ چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون شو من سال ها برای سینما و تلویزیون کار نموده ام و نقش های خوبی هم بازی کردم، اما مدت هاست که به دلیل این که پیر شده ام، کاری پیشنهاد نمی گردد یا نقش های خوبی نوشته نمی گردد. ای کاش دوستان ما را فراموش نمی کردند.

پیشنهاد ها کم شده است

فریده سپاه منصو ر درباره حال و هوای این روزهایش به جام جم گفت: در سن و سالی که من دارم، بازی در سینما و تلویزیون فرقی نمی نماید. فقط نقشی متناسب با سن و سال من باید باشد که بتوانم از عهده اش برآیم. اما متاسفانه نقش هایی که برای مادربزرگ ها در فیلم ها و سریال ها نوشته می گردد، خنثی هستند و هیچ هویت خاصی ندارند و جذابیتی که بازیگر تمایل داشته باشد آن نقش را بازی کند. در صورتی که در هر خانواده ای پدر بزرگ یا مادربزرگ وجود دارد و به همین دلیل نویسنده ها می توانند با نگاه به آن ها و صندلیشان شخصیت پردازی نمایند.

من اگر نقشی را دوست نداشته باشم بازی نمی کنم؛ بنابراین هر وقت دیدید من کم کار هستم، بدانید پیشنهاد ها خوب نبوده. البته سریال آخر خط به کارگردانی علی مسعودی را کار کردم که نمی دانم چرا هنوز پخش نشده است. به هر حال پیشنهاد ها کم شده اند و نقش ها هم خوب نیستند. البته من اهل گله گذاری نیستم و دوست ندارم در این باره صحبت کنم.

اما به نظرم بد نیست نویسنده ها زمانی که درباره شخصیت های مسن می نویسند، شخصیت پردازی بهتری داشته باشند.

رفاقت ها تغییر نموده

گیتی تعیینی که او را با کار های طنزش می شناسیم به جام جم گفت: مدتی است که مشغول ضبط برنامه ساختمان 92 رادیو هستم که به خاطر فضای طنزی که دارد، قرار است بعد از ماه صفر پخش گردد، اما به غیر از آن در هیچ کاری بازی نمی کنم. البته این اواخر فیلم چند می گیری گریه کنی 2 به من پیشنهاد شد که به خاطر رفاقت درباره دستمزدم حرفی نزدم، اما متاسفانه باید بگویم دستمزد من به اندازه دستمزد یک هنرور است و این اصلا منصفانه نیست.

من به خاطر رودربایستی و رفاقت مدتی است حرفی از مبلغ دستمزد نمی زنم، اما انگار رفاقت من تبدیل به حماقت من شده است. خودم در این باره حرفی نمی زنم و دوستان هم لطف دارند و کمترین رقم را برای من لحاظ می نمایند. ای کاش به سابقه و تجربه و رزومه بازیگران هم سن ما توجه بیشتری گردد. سال های گذشته شرایط اصلا این گونه نبود. دوستان بیشتر به فکر هنرمندان پیشکسوت و احترام زیادی برایشان قائل بودند، اما متاسفانه اصلا به صندلی و تجربه ما توجه نمی گردد و نادیده گرفته می گردد.

تعیین پزشک بانی چاو

محمد متوسلانی بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون درباره حال و هوای این روزهایش در مصاحبه با جام جم بیان نمود: مدتی است پیشنهاد های خوبی نمی گردد. من فکر می کنم این مشکل اغلب بازیگران هم سن و سال من است که فیلمنامه ها و نقش های جذاب و خوبی نوشته و پیشنهاد نمی گردد.

وی اضافه کرد: البته یکی دو پیشنهاد این اواخر داشتم که به دلیل این که راهی سفر هستم، نتوانستم بپذیرم. اما در کل خیلی شخصیت هایی که به ما پیشنهاد می گردد، چندان شخصیت های خوب و خوش پرداختی نیستند. ضمن این که پیشنهاد ها هم به نسبت قبل کمتر می گردد. البته سریال دردانه های خلیج فارس را در نوبت پخش دارم که قرار است آبان روی آنتن برود.

سالار پدر سالار

محمدعلی کشاورز، بازیگر اصفهانی که هنوز هم چهره و بازی خوب و ماندگارش در تلویزیون یادآور هزار دستان و پدر سالار و در سینما فیلم مادر است. فیلمی ساخته زنده یاد علی حاتمی که به خاطر بازی در آن نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. وی سال هاست که به دلایلی در هیچ فیلم و سریالی حضور نداشته است. با این وجود این اواخر بار ها به دلیل اخبار ناخوشایندی که عده ای درباره وضعیت جسمانی و سلامت او منتشر می کردند، باعث دلخوری خودش و خانواده اش شدند.

مادر برادر جان

آفرین عبیسی بازیگری که همیشه در سریال های بسیاری ایفاگر نقش مادران مهربان و خانواده دوست بوده و می توان گفت نمونه یک مادر ایرانی است که برای فرزندان و همسرش از خودگذشتگی می نماید. آخرین حضورش در تلویزیون بازی در سریال پرمخاطب برادر جان بود که در کنار علی نصیریان درخشید.

یار مختار در مختارنامه

رضا رویگری بازیگر و خواننده ای که در آثار پرمخاطب بسیاری حضور داشته و نقش های ماندگاری را ایفا نموده است. این اواخر هم بازپخش مختارنامه را روی آنتن شبکه ای فیلم داشت که نقش کیان یار وفادار مختار را بازی کرد. اما مدتی است که بیمار است و در کمتر سریال و فیلمی حضور دارد.

مادر مهربان سینمای ایران

شهلا ریاحی، بازیگری که همیشه نقش مادر های مهربان را در سینما و تلویزیون به تصویر کشیده و از 17 سالگی روی صحنه تئاتر هنرنمایی نموده است. وی در سال 1335 با ساخت فیلم مرجان توانست عنوان اولین کارگردان زن ایران را از آن خود کند. وی سال هاست به دلیل بیماری و کهولت سن توان بازی در هیچ اثر نمایشی را ندارد. خانه ما، فروشگاه و این خانه دور است جزو سریال های ماندگار این بانوی هنرمند است. ریاحی حدود 65 سال در عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون فعالیت نموده و مدتی است که قادر به تکلم نیست.

شوهر نمونه همسران

قطعا کمال سریال محبوب و ماندگار همسران را به خاطر دارید؛ شوهر نمونه ای که ارتباطش با همسرش مهین به نوعی الگوی همه همسران در دهه 70 بود. فردوس کاویانی ایفاگر نقش کمال مدت هاست که از بیماری پارکینسون و ضعف جسمانی رنج می برد و به همین علت در هیج فیلم و سریالی و حتی محافل هنری حضور ندارد.

بازیگری که کلیشه نماند

جمشید هاشم پور را با فیلم های سینمایی دهه های 60 و 70 به خاطر داریم. اما در سریال شهرزاد بار دیگر خوش درخشید و ثابت کرد در 75 سالگی همچنان می تواند بدرخشد و مخاطب را میخکوب کند. او نیز در طول این سال ها در کمتر فیلم و سریالی حضور داشته است.

بازیگر 99 ساله

ملقب به پیرترین بازیگر حال حاضر سینمای ایران است. 99 سال دارد و این اواخر هم در تیزر تبلیغاتی یکی از محصولات غذایی حضور داشته است. بسیار دلنشین و شیرین است. اردشیر کاظمی پیرترین بازیگر سینما و تلویزیون که با همان نگاه ها و بازی شیرینش در مجموعه پژمان توانست مورد توجه قرار بگیرد.

معمولا در آثاری که بازی می نماید، به دلیل کهولت سن دیالوگ های چندانی ندارد، اما همچنان یکی از بازیگران محبوب و دوست داشتنی محسوب می گردد.

هنرمندی تکرارنشدنی

به یقین اسد خمارلوی مجموعه آرایشگاه زیبا را به خاطر دارید. همان مرد میانسالی که در جست وجوی همسر مناسبی بود. رضا بابک بازیگر و صداپیشه هنرمندی که مجموعه خونه مادربزرگه با صدای او در ذهن همه ماندگار شده است. وی از سال 1350 قدم به عرصه بازیگری گذاشت و این اواخر هم به خاطر بازی خوب و متفاوتش در فیلم بنفشه آفریقایی مورد تحسین منتقدان نهاده شد.

پهلوانان نمی میرند

عنایت بخشی بازیگری که در سریال پهلوانان نمی میرند یکی از نقش های ماندگار را ایفا کرد. او در طول 60 سال حضور مستمر در عرصه بازیگری در آثار بسیاری حضور داشته و همیشه در تلویزیون نقش مردان پهلوان مسلک را بازی نموده است.

منبع: برترین ها

به "شما چشم مایید؛ یادی از بازیگران سالمند به بهانه روز جهانی سالمند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شما چشم مایید؛ یادی از بازیگران سالمند به بهانه روز جهانی سالمند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید