طویل ترین کابل برق ابررسانای دنیا در چین

به گزارش وبلاگ ماشین، ایسنا نوشت: چین بلندترین کابل ابررسانای دنیا را با ظرفیت انتقال 35 کیلوولت و طول 1200 متر افتتاح نموده است.

طویل ترین کابل برق ابررسانای دنیا در چین

مهندسان در شانگهای یک کابل برق ابررسانای 35 کیلوولتی به طول 1200 متر را در اوج بار نصب و آزمایش نموده اند. مهندسان چینی به طور رسمی این کابل ابررسانا با ظرفیت انتقال 35 کیلوولت را در شانگهای چین راه اندازی کردند.

  • فرار از دست این ماشین پلیس آلمانی غیرممکن است/ عکس

چین ادعا می نماید که با رسیدن به ظرفیت کامل خود در طول این آزمایش، طولانی ترین کابل ابررسانای جهان را راه اندازی نموده است. این کابل از این نظر منحصر به فرد است که در یک هسته شهری راه اندازی شده و به طور کامل در کانال ها(داکت) نصب شده است. منابع چینی می گویند این کار باعث می گردد که این کابل تنها کابل در نوع خود در سطح جهان باشد.

کابل بی همتا

کابل های ابررسانای انتقال قدرت از ویژگی ابررسانایی برای انتقال تقریباً بدون هدر رفت برق استفاده می نمایند. علت استفاده از مواد ابررسانا این است که مقاومت انتقال نیرو را در نیتروژن مایع با دمای پایین تقریباً به صفر کاهش دهند.

بنابراین یک کابل ابررسانا می تواند به مقدار 4 تا 6 کابل معمولی در همان سطح ولتاژ برق را منتقل کند و در نتیجه حدود 70 درصد در فضای لوله های زیرزمینی صرفه جویی گردد.

ولتاژ کابل ذکر شده به سمت حداکثر محدوده ولتاژ میانه برای کاربردهای شهری و نیمه شهری است. کابل های ابررسانا در این محدوده می توانند در ولتاژهای 15، 25 یا 35 کیلوولت کار نمایند. این محدوده برای شبکه های توزیع رایج است.

شهرهایی مانند شانگهای در درجه اول از کابل های ابررسانا برای شبکه های توزیع خود استفاده می نمایند. این محدوده برای تراکم و نیازهای برق منطقه ها شهری مناسب است. اما آنچه در خصوص این کابل منحصر به فرد است، طول و نصب داکت آن است.

این پروژه نمایشی تازه، 1.2 کیلومتر بین دو پست برق 220 کیلوولتی در منطقه شوهوی(Xuhui) در مرکز شانگهای را در بر می گیرد. گفتنی است که جریان طراحی آن 2200 آمپر است.

چین می گوید، نصب و راه اندازی این کابل، نتیجه دو دهه کوشش مهندسان مؤسسه تحقیقاتی کابل برق شانگهای(SECRI) تحت نظر گروه شنرژی(Shenergy) است، شرکتی که در 60 سال گذشته در زمینه کابل برق تخصص یافته و در صنعت انتقال ابررسانا پیشگام است.

هوانگ چونگچی، یکی از اعضای آموزشگاه مهندسی چین و کارشناس کابل های ابررسانا می گوید: اگر کابل های ابررسانا به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرند، می توان مسائل تراکم بالا و فضای محدود در شهرهای فوق العاده بزرگ مانند شانگهای را حل کرد. تیم پژوهشی کابل برق شانگهای معتقد است که نوآوری مستقل برای پیشگامی در این صنعت لبه دانش، لازم است.

وی اضافه کرد: طراحی ما به کاهش هزینه تقریباً دو سومی مواد خام ابررسانا که زمانی در انحصار کشورهای خارجی بود، یاری کرد.

وی ادامه داد: تشخیص و جداسازی سیگنال های الکتریکی ضعیف در سیستم کابل های ابررسانا یک چالش فنی در سطح جهانی بود. مهندسان SECRI به طور مستقل برای به دست آوردن داده های آزمایشی کلیدی کار کردند که به شکل موثر قابلیت تنظیم استاندارد آنها در اولین کنفرانس استاندارد بین المللی برای کابل های ابررسانا در جهان توضیح داده شد.

در سپتامبر 2022، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین اطلاعاتی را منتشر کرد مبنی بر اینکه چین بزرگترین سیستم قدرت را در جهان ساخته است. طول خط انتقال برق 35 کیلوولتی در چین اکنون 2.26 میلیون کیلومتر است، بدین معنی که کابل های برق موجود در چین را می توان 56 بار به دور زمین پیچید.

چین در فکر کابل های طولانی تر

به گفته هوانگ، این خط انتقال برق 1.2 کیلومتری در شانگهای، استثنایی و البته نقطه آغاز خوبی برای توسعه کابل های پنج کیلومتری و 10 کیلومتری است.

زانگ شیهوا مهندس ارشد SECRI می گوید: ما قبلاً همه کابل های فشار قوی را وارد می کردیم، اما اکنون از کابل های بومی استفاده می کنیم.

وی اضافه کرد: اکنون ما آغازی تازه در فناوری انتقال نیروی ابررسانا داشته ایم و به لطف دو دهه کوشش های تحقیق و توسعه، رهبری جهانی را در این زمینه به دست گرفته ایم.

  • ده مکان از خطرناک ترین نقاط جهان را بشناسید/ عکس

  • بی فایده ترین ابرقدرت جهان!

  • سوخو 57 یا اف 22، کدام جنگنده برتر است؟

  • راز هرم باستانی حیرت انگیز ژاپن در زیر آب

5858

منبع: خبرآنلاین

به "طویل ترین کابل برق ابررسانای دنیا در چین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طویل ترین کابل برق ابررسانای دنیا در چین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید