اتصالات لوله فولادی برق ، متعلقات لوله برق فلزی ، اتصالات سازه ای

به گزارش وبلاگ ماشین، تاریخچه استفاده از لوله فولادی برق یا محصولی که این روزها در بازار به نام کاندوئیت نیز شناخته می شود به اوایل قرن بیستم باز می شود. از این محصول در بسیاری از سیستم ها به عنوان رسانای الکتریکی استفاده می شود. با وجود گذشت بیش از یک قرن از معرفی این لوله به بازار، هنوز هم در بسیاری از صنایع به خصوص صنعت ساختمان کاربرد دارد. با این مدل لوله برق می توانید انعطاف پذیرترین، محافظ ترین و بادوام ترین مسیر را برای عبور سیم های برق در هر سیستمی ایجاد کنید. تنوع مختلفی از این محصول در حال فراوری است. ما در این مقاله کامل ترین راهنما را جهت آشنایی شما با انواع لوله فولادی برق در اختیارتان قرار داده ایم.

اتصالات لوله فولادی برق ، متعلقات لوله برق فلزی ، اتصالات سازه ای

انواع لوله فولادی برق چه کاربردهایی دارند؟

مهم ترین کاربرد انواع لوله فولادی برق ایجاد مسیری در سیستم برق کشی ساختمان است که از سیم ها و کابل های اصلی در برابر آسیب محافظت می نماید. ضمن اینکه ایجاد این مسیر باعث می گردد که کابل ها نظم بهتری داشته باشند و در صورت آسیب دیدگی ترمیم و تعمیرشان راحت تر گردد. انواع مختلفی از این محصول در بازار وجود دارد که هر کدام کاربرد خاصی دارند.

انواع لوله برق عبارتند از:

  • کاندوئیت فلزی
  • پی وی سی
  • گالوانیزه سرد
  • گالوانیزه گرم
  • پلی آمید
  • پلی اتیلن
  • خرطومی پلاستیکی
  • خرطومی فلزی

کاندوئیت فلزی

اگر می خواهید سیستم سیم کشی حرفه ای برای یک ساختمان مسکونی یا واحد تجاری و حتی صنعتی انجام دهید و اولویت شما ایجاد مسیری ایمن برای عبور سیم های توکار است؛ می توانید از این مدل لوله برق بهره ببرید. کاندوئیت های فلزی به جهت بدنه مستحکم خود در برابر عوامل محیطی بسیار مقاوم هستند و می توانند به برترین روش ممکن است از روکش نازک کابل ها و سیم های برق در برابر آسیب دیدگی محافظت نمایند. علاوه بر استحکام بالا، فرم پذیری عالی و ماندگاری بی نظیر در برابر ضربات مکانیکی، حیوانات موذی و گرد و غبار از مزایای این محصول محسوب می شوند. برای تغییر شکل و ایجاد زاویه در این لوله ها به تنها دستگاهی که احتیاج دارید یک لوله خم کن است.

انواع لوله فولادی برق

انواع لوله های فولادی که برای اجرای سیستم های برق کشی و کابل کشی کاربرد دارند عبارتند از:

لوله فولادی برق مشکی

در فرآیند فراوری این مدل لوله فولادی برق از یک لایه رنگ به عنوان روکش ضدزنگ استفاده می گردد. بنابراین کاربر می تواند به راحتی در هر قسمتی از ساختمان، حتی در دل بتن نیز این مدل لوله جهت ایجاد مسیر برای عبور کابل های برق استفاده کند. اگر قرار است سیستم برق کشی ساختمان را طوری اجرا کنید که سیم ها در معرض تماس مستقیم با زمین قرار بگیرند؛ برای محافظت از آنها و جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی برترین مدل لوله برق همین لوله فولادی برق مشکی است.

لوله فولادی گالوانیزه (لوله فولادی گالوانیزه درز جوش)

این مدل لوله فولادی برق نیز در برابر زنگ زدگی و خوردگی بسیار مقاوم است؛ چرا که هم در لایه داخلی و هم روی پوشش بیرونی آن از روکشی ساخته شده از مواد مقاوم مانند روی یا کادمیم استفاده می گردد. این روکش مقاومت بالایی در برابر تماس با مصالح ساختمانی دارد و به همین دلیل می توان از آن به راحتی زیر اندود گچی استفاده کرد.

لوله فولادی گالوانیزه عمقی داغ

این مدل لوله برق در اجرای سیستم های لوله کشی روکار که در فضاهای باز واقع شده اند بسیار کاربرد دارد. علاوه بر این اگر مسیر سیم کشی در معرض عوامل ایجاد زنگ زدگی یا خوردگی است می توانید به راحتی با استفاده از لوله فولادی گالوانیزه عمقی داغ از سیم ها در برابر این عوامل محافظت کنید. برای مناطقی با سطح رطوبت بالا و پروژه هایی که زیاد در معرض عوامل مکانیکی هستند نیز می توان از این مدل لوله و اتصالات مخصوص سیستم برق کشی استفاده کرد.

لوله فولادی گالوانیزه بدون درز ضد انفجار

لوله و اتصالات بدون درز ضد انفجار برای ساختمان هایی مناسب است که امکان انفجار و آسیب دیدگی فیزیکی ناشی از آن وجود دارد. بیشتر ساختمان های صنعتی و کارخانه ها را با استفاده از این مدل لوله برق سیم کشی و کابل کشی می نمایند.

لوله فولادی قابل انعطاف (لوله فلکسیبل)

اگر قرار است مسیر سیم کشی از درز انبساط ساختمان عبور کند یا کابل ها به موتوری وصل شوند که به واسطه نوع فعالیتش ایجاد لرزش می نماید؛ بهتر است از این مدل لوله برق استفاده گردد. لوله های فولادی قابل انعطاف که به لوله فلکسیبل نیز معروفیت دارند قابلیت انطباق بالایی با هر شرایطی محیطی را داشته و به جهت داشتن پوششی از جنس لاستیک، یا مواد مشابه آن، کاربردهای فراوانی دارد.

لوله های گالوانیزه

دو نوع لوله گالوانیزه مخصوص برق در بازار وجود دارد که به لوله آهنی سفید نیز معروفیت داشته و از نظر جنس بدنه و شکل ظاهری با هم تفاوت هایی دارند. نوع بدنه آهنی این محصول کمی کدرتر و سنگین تر از لوله فولادی گالوانیزه است.

لوله های فولادی گالوانیزه

لوله فولادی گالوانیزه به نوعی از لوله گفته می گردد که بدنه اصلی آن از فولاد و روکش آن از روی مذاب تشکیل شده است. از این مدل لوله بیشتر برای ساخت سیستم تخلیه وسایل بهداشتی کوچک استفاده می گردد؛ اما کاربرد اصلی این محصول اجرای سیستم های تهویه مطبوع است. برای فراوری این محصول ابتدا ورق فولادی که از نوعی آلیاژ به نام فولاد نرم ساخته شده است را با فشار از داخل قالبی عبور می دهند. سپس دو لبه ورق را به یاری عملیات جوش کاری به هم متصل نموده و به آن شکل و فرمی شبیه به لوله می دهند. بعد از اتمام مراحل اصلی فراوری، لوله را برای مقاوم سازی در برابر تماس با اسیدها و عوامل ایجاد زنگ زدگی در وان آبکاری روکش گالوانیزه غوطه ور می نمایند. البته لوله های فولادی گالوانیزه به نسبت لوله های آهنی گالوانیزه، برخلاف استفاده از پوشش یکسان، در برابر اسیدها ضعیف تر عمل می نمایند؛ چرا که تمام اسیدهایی که برای چدن مضر هستند فولاد گالوانیزه را نیز دچار خوردگی می نمایند.

لوله های آهنی گالوانیزه

مدل دوم از لوله های گالوانیزه مخصوص برق، لوله های آهنی هستند که از آهن سفید نورد و به روش درزجوش فراوری می شوند. بعد از اینکه ورق آهن در قالب نهاده شد و دو سر آن به هم جوش داده شد؛ محصول خروجی که شبیه به لوله معمولی است در فلز مذاب غوطه ور می گردد. رنگ این لوله برعکس لوله های فولادی گالوانیزه تیره و خاکستری است و در دو نوع سبک و سنگین فراوری می شوند.

هم لوله های فولادی و هم لوله های آهنی گالوانیزه را می توانید به صورت شاخه ای و در طول های 6 متر و دو سر دنده ای به قطر 1 اینچ تا 8 اینچ در بازار پیدا کنید. البته اعدادی که به عنوان قطر این لوله ها روی بدنه آنها درج می شوند قطر اسمی هستند. قطر داخلی این لوله ها کوچک تر و قطر خارجی آنها بزرگ تر از قطر اسمی است. برای اتصال لوله های گالوانیزه آهنی و فولادی از چرخ دنده پیچی استفاده می گردد. بعد از ایجاد دنده روی لوله، محل اتصال با مواد مناسب عایق بندی و آب بندی می گردد. نکته بسیار مهمی که در زمان استفاده از این محصولات باید به آن توجه کنید این است که هرگز از روش جوش کاری برای اتصال آنها به یکدیگر نباید بهره ببرید؛ چرا که پوشش گالوانیزه روی لوله نسبت به حرارت بالا بسیار حساس است و بعد از سوختن دود غلیظ و سفید رنگی فراوری می نماید. این دود هم باعث آلوده شدن محیط کارگاه ساختمانی شده و هم تنفسش برای بدن مضر و آسیب زننده است.

چقدر می پسندید؟

منبع: اتاق

به "اتصالات لوله فولادی برق ، متعلقات لوله برق فلزی ، اتصالات سازه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتصالات لوله فولادی برق ، متعلقات لوله برق فلزی ، اتصالات سازه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید