اینجا محبوب ترین مقصد گردشگری مازندران است
به گزارش وبلاگ ماشین، تنوع رنگ ها و چهار فصل بودن پارک جنگلی خانیکان به قدری زیباست که هر بیننده ای را مجذوب خود می نماید به همین علت به نام جنگل نیرنگ معروف شده است.
به گزارش وبلاگ ماشین، جنگل نیرنگ که به نام پارک جنگلی خانیکان هم شناخته می گردد با منظره جنگلی متفاوت در فاصله 5 کیلومتری از نوشهر مازندران در نزدیکی جاده نیرنگ نهاده شده است و بخشی از روستای کوشکسرا به شمار میرود.
- تصاویری تماشای از دالان بهشت مازندران | عبور از تونلی مه آلود در دالخانی | جنگلی که به دریای ابر می رسد
- عکس و ویدئو | اگر بهشت اینجا نیست پس کجاست؟ | تصویری بی نظیر از بهشت مازندران | دشت دریاسر در آغوش مه
راستا دسترسی به جنگل نیرنگ
برای رسیدن به جنگل نیرنگ باید از نوشهر به سمت جنوب حرکت کنید و بعد از 5 کیلومتر به روستای نیرنگ برسید، 15 کیلومتر دیگر پیش بروید تا به پارک جنگلی خانیکان برسید. شیب جاده بسیار زیاد ولی ماشین رو است و برای کمپ زدن دراین جنگل باید در ابتدا با منطقه نگهبانی هماهنگ شوید و سپس حدود 5 کیلومتر بالا بروید تا جایی مناسب چادر زدن پیدا کنید. از انتهای روستا به سمت راست بروید و بعد از حدود 3 - 4 دقیقه که با ماشین در جنگل پیش می روید منظره دریا در یک سمت و جنگل را در سمت دیگر خواهید دید.
زمان بازدید از جنگل نیرنگ
برترین زمان بازدید از جنگل نیرنگ فصل بهار است که درختان شکوفه زده اند و برگ ها سبز و درخشان هستند و زمین را گل های رنگارنگ پوشانده اند یا این که فصل پاییز که درختان رنگارنگ و زیبا شده اند. جنگل نیرنگ در فصل تابستان هوایی بسیار شرجی دارد که مناسب پیاده روی نیست ولی فصل بهار و پاییز دمای هوا معتدل و خوشایند است و می توانید با خیال راحت از زیبایی های جنگل بهره مند شوید. منظره کنار جاده در فصل بهار پر از گل های بنفشه و پامچال است و همراه با اکسیژن خالصی که تنفس می کنید می توانید از آواز پرندگان لذت ببرید. زیبایی های فصل پاییز هم جذابیت های خاص خودش را دارد و مناسب عاشقان فصل پاییز است.
جاذبه های طبیعی جنگل نیرنگ
شاید تصور کنید راستا رسیدن به جنگل نیرنگ طولانی است ولی به قدری با جذابیت های بکر طبیعی در اطراف راستا روبرو خواهید شد که بعد از تماشا آن ها متوجه می شوید طی کردن این راستا واقعا ارزشش را دارد. اغلب درختان جنگل نیرنگ درختان ممرز هستند که در لهجه محلی به نام درخت اولش، شَرَم و شرم دار نامیده می شوند. یکی دیگر از درختان زیبا و مشهور جنگل نیرگ، درخت انجیلی است که برگ های جوان آن به رنگ بنفش مایل به قرمز هستند، در تابستان سبز و درخشان می شوند و در پاییز به رنگ نارنجی سوخته و قرمز روشن درمی آیند. تنوع رنگ ها و چهار فصل بودن جنگل هر بیننده ای را شیفته خودش می نماید و می فریبد به همین علت است که پارک جنگلی خانیکان به نام جنگ نیرنگ معروف شده است. بعضی از مهمترین جاذبه های تماشای که قرار است در راستاتان مشاهده کنید عبارتند از: تنگه دار، کُرکُرود و روستای کوشک سرا.
تنگه دار در جنگل نیرنگ
از تهران تا تنگه دار حدود 4 ساعت فاصله است. اگر اولین بار است که به این منطقه می روید به هیچ عنوان به تنهایی وارد تنگه نشوید. برترین کار برای عبور از تنگه همراهی با گروه های طبیعت گردی و استخدام یک راهنمای محلی است.
در دل جنگل نیرنگ و در 8 کیلومتری نوشهر، تنگه دار به عنوان جاذبه طبیعی بی نظیر منطقه معروف شده است. قبل از نوشهر، جاده ای فرعی به سمت روستای کوشکسرا واقع شده است. بعد از وارد شدن به جاده باید 10 دقیقه به راستا ادامه دهید تا به یک پل برسید. ماشین را پارک کنید و بقیه راه را برای تماشا منظره ها بی نظیر تنگه دار، پیاده بروید. در تنگه دار با صخره هایی بلند روبه رو خواهید شد که رودخانه ای از میانشان عبور می نماید. فضای اطراف تنگه پر از درختان سرسبز و بلند است.
صخره های تنگه بسیار به هم نزدیک هستند و فقط راه عبور تنگی برای شما فراهم است. دمای آب رودخانه کمی سرد است ولی اذیت نماینده نیست. برای عبور از تنگه باید وارد آب شوید بنابراین باید کفش و لباس اضافه مناسب همراهتان داشته باشید. 400 متر اول، ارتفاع آب تا زانو می رسد ولی بعد از آن عمق بیشتر می گردد و دربعضی قسمت ها تا 1.5 متر هم میرسد بنابراین اگرمهارتی در شنا ندارید حتما باید جلیقه نجات داشته باشید. در راستا تنگه استخرهای طبیعی برای شنا و شیرجه زدن وجود دارد.
طول تنگه یک هزار 600 متر است و برای عبور احتیاج به تجهیزات مناسب دارد. رودخانه نورید جنگل نیرنگ به قدری رویایی و بی نظیر است که گذر زمان را احساس نمی نماید. صدای سهره جنگلی که بسیار زیبا است در راستا و از بین درختان در هم پیچیده زیبایی راستا را دو چندان می نماید. عبور از رودخانه تنگه دار حدود 3 ساعت طول می کشد بنابراین از فروشگاه های ابتدای تنگه باید آب و خوراکی های مورد احتیاجتان را تهیه کنید.
روستای کوشکسرا یا کشکسرا
روستای کوشکسرا یا کشکسرا در نزدیکی جنگل نیرنگ نهاده شد است و 500 سال پیش به نام روستای کران شناخته می شده است. ارتفاع روستا از سطح دریا 7 متر است و شغل اهالی روستا اغلب کشاورزی و دامپروری است. روستای کوشکسرا، بزرگترین روستای غرب مازندران است که بنای امامزاده حمزه و خاتون رضا با قدمت بیش از 1000 سال و با معماری کم نظیر در آن نهاده شده اند. نمای بیرونی ساختمان امامزاده ها به صورت 8 ضلعی ساخته شده است. در سال 1383، موزه مردم شناسی روستان کوشک سرا به یاری یک کارآفرین تبریزی افتتاح شد که ماننده خانه های سنتی شمالی با چوب ساخته شده است و فضای کوچک آن حس و حال خوبی به بازدید نمایندگان منتقل می نماید. در این موزه می توانید با پوشش مردم محلی و ابزارهای مورد استفاده روستاییان آشنا شوید. مجموعه اشیای متعلق به دوران قاجار و سنگ قبرهای قدیمی هم در این موزه نگهداری می شوند.
دره گزک
دره گزک، دره ای زیبا است که در 70 کیلومتری جنگل نیرگ نهاده شده است و برای تماشا آن باید به کجور مازندران بروید. جاده چالوس هم به دره گزک راه دارد. دره گزک یکی از زیباترین منطقه ها شمال است ولی هر کسی نمی تواند واردش گردد و تماشا زیبایی های بکر آن فقط برای حرفه ای هاست. بدون حضور راهنمای محلی به احتمال بسیار زیاد راهتان را گم خواهید کرد. برای ورود به این دره باید در راستا بستر رودخانه حرکت کنید و آبشارها را پشت سر بگذارید. عبور از آبشارها فقط با تجهیزات حرفه ای امکان پذیر است. برای عبور از دره باید تا ارتفاع 45 متری بالا بروید.
رودخانه کرکرود یا گیسوی خزر
رودخانه کرکرود از ارتفاعات منطقه سرچشمه می گیرد، از روستای کوشکسرا می گذرد دل جنگل نیرنگ عبور می نماید و در نهایت به دریای خزر می ریزد. آب کرکرود شفاف نیست ولی بومیان منطقه از آب آن برای نوشیدن و دم کردن چای استفاده می نمایند. به علت عبور کرکرود از تنگه دار، محلی ها به نام کرکرود تنگه هم آن را می شناسند.
منبع: همشهری آنلاین